sporadiskt är jag din

17.10.2013 kl. 09:43

Livet går sin gilla gång, höstlöven är gula, morgnar är ibland (men sällan) fula, spontanrim är alltid hemskt.

Vidare: är nominerad i årets Nöjesgala som Årets bästa på sociala medier. Vill egentligen börja trycka upp visitkort med SOME-SUOSIKKI på, men kan tycka att det vore både vulgärt och aningen lögnaktigt.

Men HÄR (klicka på föregående "HÄR" för att finna nya världar) kan du rösta på mig (eller till exempel på en jeetesöt pojke som tar jeetesöta bilder på sig själv och sina hundratusen fans - och tänk, JAG överdriver inte ens).

Nog om detta, låtom oss istället fokusera på bilder från veckan som gått.

Haver joggat i totalt jävla mörker och lekt att sjömanselden är troligtvis Saurons öga. Här ovan en pedagogisk och fram för allt tydlig bild.

Gjort snuskgod sallad jag kan enbart rekommendera. Lägg späda spenatblad (för de äldre och grovare smakar buske) som en vän bädd för avocado, buskblåbär och halloumi, omslut hela härligheten med lämplig mängd på riktigt god balsamico och lite olivolja, salt, pepar (utalas med inte alls "peppaa" uatn som det skrivs: pepar).

Här som vänligt tips: satsa på ordentlig balsamico och olivolja om du har möjligheten till det, allting smakar världsannorlunda med ordentlig balsamico och olja. Det är inte enbart snobberi, faktiskt. Speciellt sådant som skall ha mycket olivolja i sig är det väsentligt, annars får maten en udda sidosmak som kunde kallas pikant, men borde kallas skit.

Jag har varit sjuk och sjukdomen släpper mig aldrig, aldrig. Har försökt äta allt som borde göra en frisk. Så som granatäppel och blåbär. Tyvärr har de ömkligt misslyckats, har senast i dag vaknat med äcklig hosta och ond hals, men inte gör det något, det är bara för tredje veckan. Att de som menar att en blir enbart sjuk av vitaminbrist har oändligt fel. Är så fullproppad av vitamin, fiber och riboflavonoid det bara går, sjukdomen skrattar andå sardoniskt och maliciöst i mitt ansikte.

Känner att världen och internet skall veta att jag ibland äter ful frukost, som vanliga dödliga i människohamn. Här en delikat balans mellan verkkaren, fläckig smoothie som verkligen ser ut så som jag tror att insidan av en tarm ser ut och supersexy ankarstrumpor.

Jag har fallit till föga gällande höstiga bilder på gula löv, en plåga som tagit över sociala medier likt Hitler Polen, snabbt, effektivt, skoningslöst. Men det ÄR ju vackert (löven, ej Hitlers frammarsch).

Den dyrbaraste av vänner hittade en kappa åt mig på loppis. Jag är vansinnigt kär, kappan är nittiotal och i dag och ankellång kamel som omfamnar mig nästan vemodigt vackert. Man kunde tro att jag vill ha små babyn med min rock, men det vore faktiskt att överdriva.

Kan inte låta bli att hela tiden gå omkring och sjunga låten:

"I want a girl with
A mind like a diamond

I want a girl with a short skirt
And a long jacket"

när jag går omkring i min långa kappa och korta kjol.

Allt är som sig bör.

Till goda sallader. Här en klassisk spenat med rödlök, tomat, avocado feta och en sås på hackad koriander och limesaft. Lite som guacamole men ändå inte.

Nittiotalet är ju igen helt entydigt BÄST, men frågan ställdes huruvida också grönsaksdippen är tillbaka? Vi tror att ja.

Lista på maträtter jag trodde lämnades på nittiotalet: 1) smörgåstårta 2) dippgrönsaker 2) cocktailstickor med konservburksananas, prinskorv/köttbulle och edamost, helst fast i igelkottsformation i en halv vattenmelon.

När jag delgav min tanke på Twitter blev det världskrig om smörgåstårtan. Det visade sig att det finns en mycket vital smörgåstårtekult i Finland.  De hade lite förståelse för oss stackare som ätit smörgåstårta en gång och tyckte att man kanske kan äta apelsiner, leverpastej, vindruvor och bröd skilt för sig.

Sedan har jag tagit bild på mitt kök. VÅRT kök.

Promenerat förbi de mest lockande lövhögar. Om inte det vore absolut omoraliskt att krossa andras hårda arbete skulle jag ha varit tvungen att kasta mig i. Ens bara lite. Måste skaffa mig en gård, kratta själv ihop lövhögar, hoppa i med gott samvete (och med mindre hundbajs i högarna).

Övervägt strategin att vinna över Benjamin, the jeetesöta pojken med the hundratusen följare, med hans koncept: ta bilder på mig själv. Känner att mitt ansikte inte är lika skulpterat.

På morgonpromenader har världen sett ut så här.

Jag vill verkligen bli frisk.

Så gjorde soppa på ungefär allt i föregående bild.

Tyvärr hjälpte det ej och vaknade som tidigare nämnt likt förbannat igentäppt i dag. Försöker göra min kropp välvilligt inställd till livet, universum och nästan allting med hjälp av jordgubbar och mandlar.

Nu skall jag dricka mer te och forsätta skriva på aningen mer krävande och givande texter än just denna (om än jag nog tycker om er, de facto märkbart mycket mer än om de mer akademiska och serafiska sfärerna).

PUSS. Rösta gärna på din vän, the artist formerly known as Hautamäki, artist formerly (och lite ännu också) known as Smilla.

smilla smilla
Kommentarer (4)
Jag har problem med spenat i sallader, oberoende av spädhetsgraden, så får leva med rucola osv.
Min halloumisallad innehåller för övrigt stekt halloumi (överraskande), rucola, ugnsrostade cashwenötter, kärnfria vindruvor, tomat utan kärnhus och honungs-vitlöksvinägrett. Jag har lagat den här i olika tappningar i snart tio år, den har stabiliserat sig i den här versionen. Tidigare hade jag bulgur i den, men det är på nåt vis onödigt. Less är verkligen more.
Basse17.10.13 kl. 11:03
Oj jee, så det låter bra (om än är freudianskt intresserad av att varför du tycks tycka så illa om "kärnor" i olika former. "Kärnor".) Vindruvor är jag försiktigt skeptiskt inställd till, men det var tex min man mot mina blåbär ("blåbär") också innan han smakade på salladen. Tycker något sött smakar så bra med halloumi. Hur gör du honungs-vitlökvinägrett, vill troligtvis inte leva utan det ens en dag längre?
17.10.13 11:41
Grattis! Blev glad då jag såg att du nominerats, och röstade direkt!
Sabrina17.10.13 kl. 18:14
Stort tack, så roligt att höra!
17.10.13 20:01
You go girl! Ska absolut rösta på dig! PS. Dina matbilder gör alltid mig så sjukt sugen på ALLT, att jag har en makaronilåda i ugnen känns inte alls lika lockande som dendär bär/nöt/jogurtbilden....O dendär bilden på dig e superfin! NOW you got my vote, haha.
kairi17.10.13 kl. 20:57
Oj tack, fina du! Och makaronilåda är så bäst, vi äter det med jämna mellanrum pga LOVEZ IT. Hoppas vi ses på galan!
17.10.13 23:01
Men det är klart att jag röstar på dig. Dina inlägg är alltid lika läsvärda.
Vi äter ganska ofta dippgrönsaker när vi vill vara nyttiga och smörgåstårtar äter jag på begravningar. Är så gammal att jag går nu som då på begravningar. Inte mina kompisars ännu, tack och lov är det inte dags för det ännu.
Linnea22.10.13 kl. 17:19
Tack, så roligt att höra att jag får din röst! Trist med begravningar :( Om än, undrar ännnu också över smörgåstårtan, på de begravningar jag varit på har det inte funnits smörgåstårta. Jag är kanske utsatt för en smörgåstårtekonspiration.
24.10.13 15:34

Karin Palmén

I would drape myself in velvet if it were socially acceptable

Nå mig gärna, karin.hautamakiATgmail.com