mentala soffhörn

28.10.2013 kl. 11:01

Måndag är det igen och i mitt google-fönster står det "is lou reed dead or not". Har som alla andra friska individer mest lust att lägga mig i ett soffhörn av världen och dra ett duntäcke över mig och begrava mig i dåliga filmer och bra böcker. Men Luther är en hård man och en orättvis man och som kulturellt internaliserat superego är han nog direkt superjobbig. Så inga mentala soffhörn här inte, utan hårda bud och skarpa tankar.

Där emellan har en mest fotat måltider.

Jag har direkt mycket snällt ätit min broccoli. Livet känns inte särskilt rock'n'roll, men det är väl det som accepteras som "att vara vuxen" och "växa".

Vi måste tala om mandariner. De heter mandariner. Oberoende epitet är de för tillfället riktigt svingoda, en vill knarka mandarin. Samma gäller apelsinerna, de är igen perfekta för juice, en apelsin räcker för ett helt glas. JAHVAT TULLOO.

Är ganska ofta kanske ändå den bästa av fruar som gör dylik frukost. Andra stunder är jag inte det.

Tror jag så småningom förvandlas till en C-vitamin. Liksom POFF, som en amöba bara.

Har laxdille. Och spenatdille. Och avocadodille. Och BRYSSELKÅLSDILLE. Dilledilledille. Tror att jag kanske aldrig mer kan använda ordet. Här lax med grönsaker marinerade lätt i honung och vitlök innan grillpanna. Det värmde mig, både mentalt och fysiskt.

Jag säger att det är sant att spenat och brysselkål blivit livslinor. Här med rökt sik, det ser misstänkt mycket ut som något som då verkligen inte kan identifieras som fisk.

 

I arla morgonstuder har jag ibland klätt mig i kashmere, glänst som solen ungefär och tagit bilder på mitt bästa bat-skal. BATMORNING HAS BROKEN.

Salsa och guacamole helt enkelt behövs ganska ofta. Tittade en dag i butiken på Ämnet Som Påminner Om Skuggan Av Guacamole (indiannamnet) och ryste.

När världen ger en dimma och regn och rusk är bästa svaret tomatsoppa. I alla olika former är tomatsoppa helt enkelt underbart. Eller vad vet jag, kanske just du gör en eeklig tomatsoppa.

Ett stycke äkta man fyllde år och jag steg upp innan sex för att skapa rätt födelsedagsstämning (inte på grund av ville utan på grund av "någon" som måste lämna huset klockan sju för att hinna på jobb).

Alla stearinljus behövdes på bord och stolar så födisbrickan fick inga alls. Ja, det är en massa böcker på hög samt Niederegger-marsipan.

Stektaägg och brieost, det är något att stoppa i sig innan klockan sju. Har inte ännu hellet klarat av att äta upp allt från den frukosten.

Som tur kan man återanvända. Så min söndagsfrukost i helig ensamhet bestod mest av frukter och antioxidanter för att bekämpa alla de fria radikaler en lördagskväll på Sikala, Base och Herkkun kan orsaka. Men: nittiotalsdans är värd de fria radikalerna nästa dag.

Snipp, snapp, snut, now the måndagsbloggpaus is slut och jag måste fortsätta hänga mig fast vid vardagen, den jäveln.

smilla smilla
Kommentarer (1)
Dåliga filmer & bra böcker. Exakt!
Elsa03.11.13 kl. 18:24
PUSS!
04.11.13 23:11

Karin Palmén

I would drape myself in velvet if it were socially acceptable

Nå mig gärna, karin.hautamakiATgmail.com