om kråkflickor och hungereldar

15.10.2011 kl. 14:32

Läste för övrigt Kråkflickan häromdagen. Lånade Hungerelden av en vän igår och läste ut den i natt.

Annars är allt frid och freud, men nu är jag pinsamt övertygad att det någonstans finns en schizofreniker vars ena multipla personlighet jag någongång sårat djupt utan att inse det och att hon nu planerar plågsam slakt av mig.

I annat? Kapitel på en sida i deckaren orsakar Dan Brown-rysningar i mig och Dan Brown-rysningar är nästan det värsta som kan hända en. Texten är delvis ojämn och handlingen ibland övertydlig (speciellt i Kråkflickan - läsandes Hungerelden överrumplades jag tidvis av djup överraskning och hörde mig själv utropa höga "WHAT?!":s).

Men böckerna ryckte nog mig med sig och jag gråter stora psykopattårar, då jag måste vänta till maj 2012 på förlösning. Karin Hautamäkis svaghet. Överväger att skicka utpressningsbrev till författarparet och därmed fiska efter den sista boken i förtid.

(nu om ni, ärade författaren till trilogin, som med största säkerhet läser min anspråkslösa blogg (ni borde!), får utpressningsbrev, lovar jag dyrt och oheligt att det inte är jag som skickat brevet. Om än jag tror att polisen skulle tro annorlunda.)

P.S. Citaten av Harry Martinson i början av böckerna krossar min själ och påminner mig varför Martinsson fick sin Nobel och varför jag är fullkomligt vanvettigt kär i honom.

P.P.S. Älskar hur de med Larsson-replican på Kråkflickans pärm understryker hur det svenska folkhemmets innersta barndomsrum är krossat.

P.P.P.S. Den röda tråden, samhällets-, gubbmaffians-, patriarkatets svek -  hemskt, hemskt sorglig.

smilla smilla
Kommentarer (7)
Tack för fina tankar om tunga ting.
Victoria Bergman16.10.11 kl. 12:19
Herregud, du vill döda mig eller vad?
16.10.11 13:09
He he. Inte alls. Uppskattar bara någon som på ett välformulerat sätt visar att hon förstått mer än de flesta. Kram // Victoria PS. Sofia sitter bredvid och vinkar. DS
Victoria Bergman16.10.11 kl. 16:03
Herregud, tack. Tror jag. Jag är riktigt till mig och naingen paranoid just nu. Hälsa Sofia, Solace och alla de andra.
16.10.11 17:31
Don´t understand. :)
Solace Aim Nut16.10.11 kl. 18:06
My little unsocial mate!
16.10.11 19:36
Just nu sitter jag på ett hotellrum i Spanien och försöker avsluta det hela. Kram.
Victoria Bergman17.10.11 kl. 21:06
Jag är både underhållen och lite rädd.
18.10.11 12:56
Du behöver inte vara rädd. Allt är under kontroll.
Jeanette Kihlberg19.10.11 kl. 20:56
Ah, jag tackar. P.S. Man tycker du borde hiffa snart att allt inte är som det skall med Sofia.
19.10.11 23:13
Haha, halkade in på den här sidan av en slump. Har precis läst ut trilogin om Victoria Bergmans svaghet och googlade lite för att hitta andras åsikter om böckerna. Så läste jag kommentarsfältet och fick mig ett gott skratt! :D
Matilda16.06.13 kl. 16:21
Haha, vad bra att vi klarar av att underhålla!
25.06.13 21:47
Oj vad jag känner igen mig! Kände mig också konstigt multipel åt alla håll å kanter och Väntade med galen spänning på den sista boken. Men virrig, livet osv lyckades jag glömma bort både titlar och författare och har sökt med ljus och lykta genom att gå runt och berätta för folk om "känslan böckerna gav" i flera år! Sprang just på alla tre på en loppis och läste ut dem på ett par dar. Men sista boken blev en stor besvikelse. För mig. Vad tyckte du om den? Hepp :)
Anonymous11.05.16 kl. 21:36

Karin Palmén

I would drape myself in velvet if it were socially acceptable

Nå mig gärna, karin.hautamakiATgmail.com